USR PLUS și-a lansat programul de guvernare. ”Fără penali în funcții publice” și ”1 miliard de euro pentru spitale” printre măsuri

Alianța USR PLUS și-a lansat programul de guvernare, care cuprinde principalele măsuri menite să schimbe radical modul în care sunt gestionate problemele României în perioadă de criză, precum cea din prezent, dată de pandemia de coronavirus.

Printre acestea se numără proiectul ”Fără Penali în Funcții Publice, Fond național de un miliard de euro pentru spitale și Școala de la 8 la 5, cu masă caldă”.

Principalele cinci măsuri din programul de guvernare USR PLUS

1. „Fără Penali în Funcții Publice” în Constituție
2. Școala de la 8 la 5, masa caldă și școala după școală
3. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă
4. Zero taxe pe salariul minim
5. Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin „DNA-ul Pădurilor”

Dacian Cioloș, președinte PLUS: Vrem să construim o Românie fără hoție

În debutul conferinței de presă, Dacian Cioloș a declarat că stabilitatea și predictibilitatea pe care românii le așteaptă în această perioadă de criză nu pot veni decât printr-o schimbare radicală a modului în care se guvernează în România.

„Răspunsul la această criză, dar și calea pentru un nou început al României sunt acest plan al USR PLUS și cele 40 de angajamente de guvernare clare, care vizează toate domeniile care au nevoie de reformă în perioada următoare. Revoluția bunei guvernări începe prin a construi o Românie fără hoție, ăsta e punctul de plecare. Înseamnă o României fără sinecuri și fără privilegii pentru aleși, fără imunități inutile și fără pensii speciale, fără atentate la păduri și la sănătatea noastră. Fundația pe care noi vrem să construim pornește de la garantarea independenței justiției, a unui stat cu instituții credibile și eficiente, a unei administrații publice competente, curățată de corupție și de impostură. Una dintre primele măsuri pe care le vom lua după ce ajungem la guvernare va fi să corectăm legile PSD antijustiție și să întărim reglementările din Codul penal pentru a da o direcție clară Justiției. Apoi, pe această fundație curată și cinstită, educația, sănătatea, economia devin pilonii de bază ai guvernării USR PLUS pentru România_”, a declarat Dacian Cioloș.

Dan Barna, președinte USR: Vrem să construim, iar ceea ce ridicăm să fie trainic

Programul de guvernare USR PLUS propune soluții și schimbări concrete pe care să le poată simți fiecare român, iar primul pas este eficientizarea instituțiilor.

„Statul român, și orice stat de pe lumea asta, ar trebui să fie facilitator de bunăstare sau măcar să nu stea în calea cetățenilor care își construiesc un destin și o viață. Nu e deloc așa ceva și, în acești 30 de ani, statul s-a constituit într-o sursă de ineficiență și de sfidare a noastră – a celor care plătim taxe și impozite – pentru că nu vorbim despre banii statului aici, ci ai tuturor românilor care muncesc cinstit. În schimb, statul a fost confiscat de un grup mic de indivizi care l-au stors de resurse și care l-au transformat în instrument de acaparare a unei țări întregi. Poate v-ați întrebat în ultimii patru ani de ce suntem atât de intransigenți. Răspunsul e simplu – pentru că mandatul pe care l-am primit este să punem punct actualei stări de lucruri și să eliminăm hoția din România. Mandatul pe care îl cerem azi este unul în care ne angajăm să continuăm această luptă și să îi adăugăm și munca de construcție. Vrem să construim, iar ceea ce ridicăm să fie trainic”, a subliniat Dan Barna.