Pact pentru mediul de afaceri  e strategia pe care am susținut-o azi, în cadrul dezbaterii cu tema ”Legea claselor de acțiuni – o soluție pentru creșterea start-up-urilor acasă”, organizată la Timișoara împreună cu inițiatoarele legii, Oana Țoiu și Monica Berescu, respectiv Daniel Toda, Deputat de Timiș.

În cadrul dezbaterii, reprezentanți ai mediului de afaceri au atras atenția asupra unei probleme bine cunoscute: multe din reglementările Legii 31 / 1990 privind societățile comerciale nu se potrivesc cu realitățile de azi.

Legea 31 ar trebui să intre în șantier. Din păcate nu există o voință și o viziune politică unitară pentru adaptarea ei la contextul actual.

De aceea, susțin că avem nevoie ca, la nivelul întregii clase politice, să existe un pact transpartinic pentru mediul de afaceri.

Din acest pact trebuie să facă parte și beneficiarii lui – antreprenorii, pe care i-am încurajat și în cadrul evenimentului de azi să-și facă auzite opiniile.

Evenimentul a fost al treilea din seria de dezbateri pe marginea Legii claselor de acțiuni, ce propune posibilitatea emiterii unei clase distincte de acțiuni care să ofere fondatorului mai multe voturi per acțiune, comparativ cu alți investitori.

Proiectul sprijină fondatorii de startup-uri, microîntreprinderile și IMM-urile să atragă investiții și a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Concurenței, urmând să fie dezbătut în comisiile de specialitate.