USR consideră creșterea prețurilor cea mai mare problemă a României. PSD și PNL nu au reușit să oprească inflația. USR propune măsuri care să protejeze populația și firmele.

 • Guvernul PNL-PSD îi sărăcește pe oameni și pune în pericol viitorul economiei.
 • Prioritatea urgentă pentru România trebuie să fie scăderea prețurilor.
 • Totul se scumpește aproape în fiecare zi: alimente, facturi, rate la bancă, credite.
 • Premierul din umbră, Marcel Ciolacu, mimează grija față de problemele oamenilor, dar de când PSD este la guvernare pâinea s-a scumpit cu 25%.
 • De când domnul Ciolacu și-a pus ministru la Finanțe, laptele s-a scumpit cu 30%, zahărul cu 60%, ratele la credite aproape s-au dublat.
 • Care e soluția domnului Ciolacu la scumpiri? Taxe mai mari, frână pe economie, amenințări împotriva antreprenorilor care creează sute de mii de locuri de muncă.
 • După ce a băgat mâna adânc în buzunarele oamenilor cu scumpiri, domnul Ciolacu o să bage din nou mâna cu taxe noi și impozite mai mari.
 • De ce face asta domnul Ciolacu? Ca să alimenteze pensiile speciale și să aibă bani de împărțit la clientela politică.
 • România plătește 12 miliarde de lei doar pentru pensii speciale. Cam cât cheltuie pe drumuri. Astea sunt prioritățile Guvernului Ciolacu-Iohannis.

România poate să depășească criza scumpirilor dacă luăm măsuri corecte.

 • Trebuie să reducem taxele pe muncă, astfel încât salariile să crească în mod real.
 • Munca cinstită trebuie răsplătită corect.
 • Trebuie să oprim risipa din bani publici.
 • Să eliminăm pensiile speciale ale politicienilor.
 • Să eliminăm fabricile de sinecuri.
 • Să oprim crearea de posturi călduțe la stat pentru oamenii de partid și rudele politicienilor.
 • USR le cere public lui Ciolacu și Iohannis să pună capăt jafului din bani publici, să înceteze Marea Împărțeală și să ia măsurile corecte ca să oprească scumpirile.

USR se va lupta în Parlament pentru ca aceste măsuri corecte să fie adoptate de actuala majoritate.

În această sesiune parlamentară, USR va depune mai multe moțiuni:

 1. Lucian Bode – România este probabil singura țară din Europa în care șeful polițiștilor este un hoț. Chiar domnul Bode a spus cu gura lui că plagiatul este furt. La fel a spus și președintele Iohannis. Amândoi au spus că plagiatorii trebuie să plece. Cât timp Lucian Bode este în Guvern, aderarea României la Schengen este amenințată. Iar procurorii îi fac ravagii în poliție.
 2. Alți doi plagiatori – Sorin Cîmpeanu și Florin Roman – sunt propuși de PNL pentru vicepreședinție la Camera Deputaților și Senat. Aceștia doi (din patru) au avut o fărâmă de decență și au demisionat. Bode și Ciucă, nu. Dar PNL răsplătește plagiatul și hoția cu funcții. Fie unele pe care nu le vacantează, fie unele la recompensă.
 3. Cătălin Predoiu – un aranjor la vârful Justiției, cu surse neoficiale din dosare aflate în judecată și cu întâlniri dubioase cu judecătorii din complete
 4. Ligia Deca – un ministru tânăr, aparent venită din alt mediu, dar cu reflexe de tip DGPI, care secretizează Legile Educației cu impact pe milioane de copii, părinți și profesori. Mai mult, doamna Deca minte când spune că e presiune din PNRR să treacă pe repede-înainte aceste legi. Termenul pentru Reforma 1 din capitolul Educație din PNRR este trimestrul al treilea din acest an.
 5. Bogdan Aurescu – nici astăzi nu a răspuns chemării în Parlament să explice eșecul Schengen și care este planul pentru negocierea viitoare. Românii merită să fie în Schengen și merită să afle ce și cum vor face acești guvernanți pentru ei.
 6. Adrian Câciu – omul care duce Finanțele României în prăpastie și care fură prin inflație banii românilor din buzunar
 7. Marius Budăi – ministrul Muncii care nu elimină pensiile speciale în detrimentul oamenilor care muncesc onest în România și au pensii mici. Legile USR de eliminare a pensiilor speciale pentru politicieni sunt blocate în Parlament și astăzi, iar pensiile speciale pun în pericol întregul PNRR al României

În noua sesiune parlamentară, USR va continua colaborarea cu Forța Dreptei pentru moțiuni și sesizări la Curtea Constituțională