Spune-ți părerea
full
4111

Împreună cu echipa mea, organizez în 4 mai un eveniment dedicat tinerilor clujeni. Ne-am propus să aducem în prim-plan problemele cu care se confruntă tinerii cu vârste între 16 și 34 de ani și să identificăm împreună posibile soluții. Temele pe care ne propunem să le abordăm vor include educația, locurile de muncă, costul vieții (prețul chiriilor, al transportului), accesul la servicii medicale și sociale, antreprenoriatul în rândul tinerilor, politici de sprijin al tinerelor familii, și alte aspecte importante pentru aceștia. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de networking, unde participanții vor avea ocazia să socializeze și să își dezvolte rețelele de contacte.

Ce a făcut USR pentru tineri în Parlament

USR este un partid politic care pune accentul pe implicarea cetățenilor în procesul decizional și pe respectarea drepturilor și intereselor acestora. De aceea, USR s-a implicat activ elaborarea unor legi care să îmbunătățească viața tinerilor din România. Printre acestea unele au fost promulgate și se află în vigoare:

Vreau să plătesc taxe online – Viorel Băltărețu, Brian Cristian
text
Economie Digitala Cluj Napoca
Economie Digitala Cluj Napoca

În perioada 16-18 noiembrie, am organizat în Cluj delegația Comisiei de Afaceri Europene a Camerei Deputaților, cu prilejul dezbaterii Economia digitală: România în deceniul digital european.
Miercuri, 17 noiembrie, în cadrul dezbaterii desfășurate în Sala de sticlă a Primăriei, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și din administrația publică, experți în digitalizare au analizat resursele necesare, oportunitățile și provocările tranziției României la economia digitală.
Asta, în condițiile în care România s-a clasat pe ultimul loc între statele UE la ediția din 2021 a Indicelui Economiei și Societății Digitale, publicată recent de Comisia Europeană (https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/desi).